Nyheter

Ambea ger årets julgåva till Operation Aid

Ambeas julgåva går i år till organisationen Operation Aid, för deras viktiga arbete på plats i Ukraina. Operation Aid stöttar barn och akutsjukvården i Ukraina.

Varje år ger Ambea en julgåva till en organisation som gör skillnad för andra människor. Det finns många goda syften att stötta och då kriget i Ukraina fortfarande pågår har Ambea i år valt att rikta stödet dit. Operation Aid är en liten, neutral och opartisk organisation som arbetar på plats i Ukraina och har levererat förnödenheter och medicinsk utrustning sedan krigets början. Nu stöttar de den ukrainska sjukvården med akutvårdsutrustning och ambulanstransporter och erbjuder aktiviteter för krigsdrabbade barn och ungdomar.

Samarbeten och engagemang internt

Ambea har en lång tradition av att stödja samhället vid olika kriser och internt har det funnits ett stort engagemang för Ukraina sedan kriget startade. Ambea har ett samarbete med Beredskapslyftet för att stötta personer som flytt kriget i Ukraina och idag arbetar närmare 100 personer från Ukraina i Vardagas och Nytidas verksamheter.

Under året har vi också skänkt överbliven utrustning, nu senast sängar och annan utrustning till ukrainska soldater. Från i år erbjuder Ambea tillsammans med Beredskapslyftet och SWEA International en vårdbiträdesutbildning för ukrainska medarbetare – en satsning för att stärka ukrainares ställning på den svenska arbetsmarknaden.

Gemensam julklapp

Julklappen till OperationAid är gemensam från Ambeas alla verksamhetsområden, Vardaga, Nytida, Klara, Altiden, Lära och Stendi.