Nyheter

Grönt ljus för jämställdheten på Ambea

Ambea tar ett rejält kliv uppåt och rankas nu som börsens sjunde mest jämställda bolag, visar stiftelsen Allbrights lista för 2019.

Stiftelsen Allbright jobbar för jämställdhet i näringslivet och rankar årligen börsbolagen efter andelen kvinnor i ledningsgruppen, i linjeposition och i styrelsen.

I år hamnar Ambea på plats nummer sju och behåller därmed en solklar placering på den så kallade ”gröna listan” med jämställda börsbolag. Placeringen är också ett rejält kliv uppåt – ifjol hamnade Ambea på 29:e plats.

På den gröna listan återfinns i år 64 av börsens 333 bolag, vilket är en betydande ökning från fjolårets 47 bolag.

Mest jämställd i branschen

Allbrights lista visar också att Ambea är hälsovårdssektorns mest jämställda bolag. Branschkollegan Humana hamnar på plats 23 (jämfört med en förstaplats i fjol) och Attendo befinner sig på plats nummer 197, vilket ger en plats på den så kallade ”gula listan”.

Som bransch är hälsovård den tredje mest jämställda branschen, upp en placering från ifjol. Här består nu 29 procent av ledningsgrupperna av kvinnor och 33 procent av styrelserna. Mest jämställda bransch är fastigheter och därefter konsumenttjänster.

 

Här hittar du Allbrights rapport