Nyheter

Stendi stolt partner till världens snabbaste paraidrottare

Stendi har ingått ett samarbete med världens snabbaste paradidrottare, Salum Kashafali. Salum Kashafali som har en medfödd ögonsjukdom är landslagsidrottare i sprint och är europamästare, världsmästare och regerande paralympiskmästare på 100 meter.

– Vi ser fram emot att stötta Salum Kashafali inför Paralympics i Paris 2024, och hoppas samarbetet ska ge både honom och andra med funktionsnedsättning ökad livskvalitet, säger Stendis vd Ingvild Kristiansen.

Den karismatiske norrmannen har två gånger utsetts till “Årets manliga paridrottare” och hyllats både i Norge och internationellt för sitt samhällsengagemang.

– Salums meriter och prestationer som idrottare är imponerande, men han imponerar även utanför idrottsplan. Han är en inspirerande medmänniska med stort engagemang och tillsammans ska vi lyfta hjärtefrågor inom mångfald, inkludering och idrottsglädje. Vi är stolta över att stå bakom Salum, säger Ingvild Kristiansen.

Lika möjligheter och ett aktivt liv

Salum Kashafali och Stendi har mycket gemensamt när det gäller att främja lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. Genom att erbjuda BPA-tjänster (användarstyrd personlig assistans) arbetar Stendi för att ge personer med funktionsnedsättning frihet, självständighet och jämlikhet. Via sponsringssamarbetet vill parterna främja paradidrotten och inte minst motivera fler personer med funktionsnedsättning att idrotta och leva ett aktivt liv.

– Jag är otroligt tacksam över att ha Stendi med i laget. Varje dag hjälper de personer med funktionsnedsättning att få möjlighet att leva sina liv, på sina egna villkor, vilket är helt i linje med mina värderingar. Tillsammans kan vi motivera andra att aktivera sig – något som har en positiv inverkan på både fysisk och psykisk hälsa. Jag ser väldigt mycket fram emot vår resa framåt, säger Salum Kashafali.