Nyheter

Vardaga bygger två nya äldreboenden i Täby

Nybyggda hus med trädgård framför

Vardaga ska låta bygga två nya äldreboenden i Täby kommun. Verksamheterna får fina faciliteter och inredningskoncept som underlättar för de boende.

Två nya äldreboenden, Villa Tornugglan och Villa Hägern, ska byggas i Täby. Vardaga har en lång och bra relation med Täby kommun och de nya äldreboendena innebär att Vardaga kommer att ha sju boenden i kommunen.

Villa Tornugglan öppnar hösten 2026 i Näsby Park och kommer att ha 80 lägenheter i fem plan. Det kommer att finnas en stor trädgård med växthus och plats för grill. Boendet ligger placerat så att det blir lätt att ta sig till och från angränsande kommuner.

Villa Hägern öppnar januari 2028 i Hägerneholm och kommer att ha 60 lägenheter i fyra plan. Det kommer att finnas en stor trädgård med växthus och vattenspel. I bottenplanet kommer det att finnas en gruppbostad i Nytidas regi.

Boendena kommer att inredas utifrån Vardagas inredningskoncept, som har fokus på nordisk design och kombinerar funktion och form till en boendemiljö som är anpassad för de boendes fysiska behov samtidigt som miljön är ombonad och hemtrevlig. Färger och inredningsdetaljer är med grund i forskning och evidens anpassade till det åldrande ögat och underlättar för personer med demenssjukdom att orientera sig på boendet.